Ülo Toomsalu • 3. november 2000 kell 6:12

Miljonid lagunenud maja eest

Põhja-Tallinna linnaosa ostis endise vanema Juhan Hindovi eestvedamisel eraisikult 6,2 miljoni krooni eest hoone, mille väärtust hindavad kinnisvaraspetsialistid umbes miljonile kroonile, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Siin oleks hea halloweeni-pidusid pidada,' oli Ober Hausi kinnisvaraspetsialisti Mare Paveltsi reaktsioon, nähes Koplis Maleva tänav 2a asuva neljakorruselise ühiselamu seisukorda. Usteta ja aknaklaasideta hoonest on minema viidud kõik, mis viia kannatab ning graffitist kirjude seintega hoone oleks nagu sõja üle elanud.

Möödunud aasta septembris, vahetult enne kohalikke valimisi, sõlmis toonane Põhja-Tallinna vanem Juhan Hindov eraisik Raul Duubasega lepingu, mille kohaselt ostis linn hoone 6,2 miljoni krooni eest.

Eesti Päevalehe palvel maja orienteeruvat maksumust hinnanud kinnisvarafirma Ober Haus kinnisvaraspetsialist Mare Pavelts sõnas, et hoone hind ulatub maksimaalselt poolteise miljoni kroonini.

Praegu Kristiine linnaosa vanema ametis olev Juhan Hindov loobus eile kommentaaridest. 'Ma olen haiguslehel ja ei anna praegu mingeid kommentaare,' ütles Hindov ja katkestas kõne.

Tallina abilinnapea Heiki Kivimaa sõnul kavatseb linn maja maha müüa, kuna maja kordategemine läheks liiga kulukaks. Arvestades maja ostu- ja võimalikku remondihinda kujuneks ka korteri ruutmeetri hinna maksumus hoones väga kõrgeks.

Hetkel kuum