• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Estline?i hind 450 miljonit

  ASi Hansatee Grupp juhtkond kinnitas, et Estline?i ostu läbirääkimised Eesti Merelaevandusega on käimas, kuid ei soovinud nende käiku kommenteerida.
  Hansatee nõukogu esimehe Toivo Ninnase sõnul loodetakse kõnelustega ühele poole saada selle kuu lõpuks. ?Hind sõltub sellest, mida me ostame,? märkis ta.
  Merelaevanduse arendusdirektor Viktor Palmet ütles, et müügis on Estline?i firma, laevaliin ja laevad ühtse paketina, kuid iga osa sellest käsitletakse kõnelustel eraldi. ?Firmast endast suurem väärtus on kümne aasta pikkune kogemus, agentuuride võrk ja sissetöötatud turg,? leidis ta. Praegu Tallinna?Stockholmi liinil sõitvad Regina Baltica ja Baltic Kristina maksavad kokku 450 miljonit krooni. Ehkki Estline lõpetas eelmise aasta kahjumiga ja ka tänavu pole kasumit loota, on reisijate arv ja teenuste müük Eesti?Rootsi liinil kasvanud tänavu 14 protsenti.
  Eraldi märkis Palmet suurema ostujõuga skandinaavlaste osakaalu suurenemist reisijate hulgas 59 protsendini. 12 protsenti on kasvanud ka kaubavedu.
  Palmeti sõnul loobub Merelaevandus reisilaevaliiklusest turu pingelisuse tõttu. ?Edaspidi keskendame oma tegevuse liinivedudele ro-ro-, konteiner- ja tramplaevadega,? selgitas ta. Maha müüa või edasi rentida on kavas ka Hansateelt tagasi saadav seni Tallinna?Helsingi liini sõitnud Georg Ots.
  Esialgsete plaanide kohaselt läheb laevafirma Estline uutele omanikele üle uue aasta alguses. Kui omanikuks saab Hansatee, kaotab tõenäoliselt töö suur osa Estline?i praegusest kaldapersonalist, keda on kokku 60 inimest.
  Estline?i endine tegevjuht ja praegune konsultant Andres Laar ütles, et teade omanikuvahetusest on mõjunud kollektiivile halvasti, sest kõik kardavad koha pärast.
  Andres Laari sõnul on ettevõttel raske ots otsaga kokku tulla kahel põhjusel. Käesoleva aasta kümne kuuga on kulunud kütust 25 miljoni krooni eest rohkem kui mullu samal ajal, dollarikursist tingitud kahju on aga 14 miljonit krooni. Selle aasta käive on ettevõttel olnud 50 miljonit krooni, millest suur osa kulunud nende kahe riski katmiseks, selgitas endine tegevjuht.
  Augusti lõpul sõlmis Hansatee Grupp Soome laevaehitajaga 2,5 miljardit krooni maksva reisilaeva ehitamise lepingu. Mis liinil see sõitma hakkab, jätsid ettevõtte juhid tollal saladuseks.
  Hansatee Grupi 31. augustil lõppenud majandusaasta aastakäive on ligikaudu 2 miljardit krooni ja puhaskasum 100 miljoni krooni ringis, kuid laevafirmal on ka hulganisti kohustusi pankade ees.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.