• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kontorimööbel ostetakse kohe välja

  Võimalusi on mitu: maksta kohe, kontorimööbel liisida või hoopis võtta büroosisustus kasutusrendile. Äripäev uuris büroomööbli müüjatelt, millised maksevariandid on Eesti firmade seas kõige enam levinud.
  Büroomööblit ostes eelistavad meie firmad tasuda kauba eest kohe. ASi Datel ärijuhi Andres Tederi sõnul on liisimise ja kasutusrendi osatähtsus mööbli müügis väike.
  Kontorimööbli puhul tähendab kauba eest kohe maksmine tavaliselt teatud protsentide ulatuses ettemaksu ning pärast kauba kättesaamist järelejäänud osa tasumist teatud aja jooksul. Ettemaksu suurus sõltub paljuski kaubakoguse suurusest ning tihti ka kliendi tuntusest. ?Mida suurem on leping, seda väiksem on ettemaksu protsent,? nendib Andres Teder. Väikeste kaubakoguste, tundmatu taustaga ettevõtete ning nende firmade puhul, kes on varasemate tehingute puhul jäänud arvete tasumisega hiljaks, võidakse nõuda ka 100protsendilist ettemaksu kauba eest.
  ?Müüja jaoks on muidugi parim kohene ettemaks, sest siis opereerib ta kliendi rahaga,? leiab Andres Teder. ?Ostjad on siiski teadlikumad ja ei soovi korraga raha eriti ette maksta.?
  ASi ISKU müügijuhi Priit Lassi sõnul on ka firmasid, kes tahavad ise kogu summa korraga ette maksta. ?Ju on neil siis see raha juba valmis arvestatud ja nad tahavad mööbliprobleemi lihtsalt kaelast ära saada,? leiab ta.
  Ettemaksule kuuluv summa sõltub peamiselt siiski müüdava mööbli hulgast ja ettevõtte suurusest. ?Suuremate ettevõtete puhul on see ehk 30 protsenti, väiksemate ettevõtete puhul 60 protsenti ning väga väikeste kaubakoguste puhul ka 100 protsenti,? nendib ASi Thulema müügijuht Tõnis Järve.
  Mööblimüüjate hinnangul on kliendid maksmise suhtes muutunud ka palju kohusetundlikumaks kui varem. ?Neli-viis aastat tagasi oli mitme kuu vanuseid arveid ikka rohkem õhus,? leiab Priit Lass Iskust.
  Büroomööbli ostmine liisinguga ei ole Eestis veel eriti populaarne, kõikide tehingute koguarvust moodustab see eri firmade puhul kahest-kolmest protsendist kuni 10 protsendini. ?Inimesed teavad, et autot saab liisida, kuid selle peale, et mööblit võiks samuti liisida, ei osata mõelda, ?nendib Dateli ärijuht Andres Teder.
  Tederi arvates on liisingu eelis just see, et klient ei pea ise paberite ajamisega tegelema, kõik tehakse tema eest ette ära. ?Kui klient otsustab liisingu kasuks, siis ei pea ta ise tormama, vaid meie saame kõik dokumendid tema jaoks korda ajada,? leiab ta. ?Mõnikord ongi see põhjuseks, miks otsustatakse just liisingu kasuks.?
  Liisingu puhuks otsustatakse tihti ka siis, kui büroomööblit sisustaval ettevõttel ei ole võimalik kogu summat kohe maksta. ?Kui selline asi on jutu sees välja tulnud, siis oleme me liisingu võimalust välja pakkunud ja seda kasutatakse,? kinnitab Andres Teder.
  Liisingu peale tasub hakata mõtlema suuremate tehingute korral, ühe-kahe tooli ostmise taha liisingufirma ei tule. ?Liisimine on siiski veel vaid suurte projektide rahastamise viis, küsimus on aga selles, milline on suurprojekt,? leiab Teder. ?Vajadusel võime siiski ka näiteks 15 000kroonise tehingu puhul liisingu organiseerida.?
  Viimasel ajal on liisinguga ostetud just sisustust suurematele kauplusekettidele, mis samaaegselt avavad kauplusi mitmes kohas.
  Büroomööbli kasutusrendile võtmise kogemus Eestis praktiliselt puudub, selliseid tehinguid on tehtud väga vähe.
  Thulema müügijuhi Tõnis Järve sõnul on neil plaanis büroomööbli kasutusrendi võimalust klientidele hakata pakkuma järgmise aasta alguses koos Hansaliisinguga. ?Siiani ei ole keegi kasutusrendi suhtes huvi üles näidanud, kuigi paari kolme töökoha puhul oleks see puhtalt läbirääkimise küsimus,? leiab Järv.
  Kasutusrenti võidakse välja pakkuda ka juhul, kui kliendi soovidele vastavat mööblit ei ole võimalik kohe välja pakkuda.
  Kasutusrendi turuletulekut takistab ka tõsiasi, et mööblipoele lepingu alusel tagastatud kaubale on hiljem väga raske uut omanikku leida. ?Kasutatud autot on lihtsam maha müüa, kuna sellega saab mudelist sõltumatult sõita kõigil teedel, pruugitud mööbli puhul see nii lihtne ei ole,? leiab Priit Lass ISKUst. ?Laud, mis mõni aasta tagasi oli tegija, ei pruugi seda praegu enam üldse olla.?
  Lassi sõnul võib kontorimööbliga kauplevale firmale kasutusrendi puhul tehingu sõlmimise hetkerõõm küll suur olla, kuid hiljem, kui kaup hakkab lattu kuhjuma, võib tegu olla päris suure probleemiga. ?Kodumööbli puhul võiks see veel töötada,? leiab Priit Lass.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Kokku varisenud ERIALi niiditõmbaja aitas politseiametnikule maja ehitada Süüdistus kirjeldab raha keerutamist ja omastamist
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.