Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Hagar Hirmus ja Norra lõhe
Norra erinädal on järg Põhjamaid tutvustavale ürituste sarjale, mis sai alguse möödunud aastal, kui laiema publiku ette toodi Lapimaa kultuur ja köök.
Norra kokkadest tulevad nädala raames Eestisse Stale Johanson ja Oyvin Lorentzen ? kohalikud kuulsused ja tuntud oma ala tegijad.
Brasseriis Rendez-Vous ja restoranis L?Artiste saab kogu ürituste sarja vältel tutvuda mitmekesise Norra köögiga. Gratineeritud kuningkrabi rannakarbi tempura?ga, küpsetatud lamba välisfilee, ahjus röstitud põldpüü, vahustatud ulukileem, põhjapõdra medaljonid, röstitud metsaseened, gourmet? juustukook mustikate ja apelsinikompotiga või kaneeli-mousse vaniljekastmega on vaid osa pakutavast valikust. Loomulikult ei puudu laualt ka kuulus Norra lõhe.
Kohvik Boulevard annab tunnistust norrakate magusalembesusest. Pidevalt on saadaval lõpmatu valik kondiitritooteid. Korraldajate sõnul on suisa vajalik proovida kordki elus Kvefjordi kooki ja Põhja-Norra vahvlitorti.
Nädala tipuks on muidugi pidulik neljakäiguline õhtusöök. Viimast ilmestavad Norra muusikud Kari Bremnes (laul) ja Bengt Hanssen (klaver). Kel soovi, saab näha ka Anneli Säre Norra-teemaliste maalide näitusmüüki Olümpia teise korruse galeriis.
Autor: ÄP