Kaivo Kopli • 22. november 2000 kell 10:15

Rahandusministeerium ei tea, kellelt ja kui palju dividende eelarvesse tõmmata

Rahandusministeerium kavandab järgmise aasta riigieelarvesse dividendide laekumisi enam kui 353 miljoni krooni ulatuses, kuid millistelt riigi omandis olevatelt ettevõtetelt ja kui palju raha saadakse, pole veel selge.

Sihikule on võetud eelkõige ?need ettevõtted, kus 100% aktsiaid on riigi käes?, ütles rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna juhataja Ants Liiver.

?Firmasid hakatakse ükshaaval läbi vaatama ja lähenetakse igale individuaalselt,? ütles rahandusministeeriumi ettevõtluse talituse peaspetsialist Asti Alterman, lisades, et praegu veel ei ole midagi määratud. ?Lahtine on isegi see, kas lõpptulemusena pannakse iga firma jaoks paika protsent või esitatakse firmale mingi summa,? ütles Alterman.

Riigieelarve eelnõu kohaselt on riigile kuuluvate äriühingute puhul dividendimääraks 15% kasumist, kuid näiteks Tallinna Sadama puhul on see 60%.

Eesti Panga kasumist võidakse järgmisel aastal suunata riigieelarvesse maksimaalselt 25%.

Hetkel kuum