• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahandusministeerium ei tea, kellelt ja kui palju dividende eelarvesse tõmmata

  Rahandusministeerium kavandab järgmise aasta riigieelarvesse dividendide laekumisi enam kui 353 miljoni krooni ulatuses, kuid millistelt riigi omandis olevatelt ettevõtetelt ja kui palju raha saadakse, pole veel selge.

  Sihikule on võetud eelkõige ?need ettevõtted, kus 100% aktsiaid on riigi käes?, ütles rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna juhataja Ants Liiver.
  ?Firmasid hakatakse ükshaaval läbi vaatama ja lähenetakse igale individuaalselt,? ütles rahandusministeeriumi ettevõtluse talituse peaspetsialist Asti Alterman, lisades, et praegu veel ei ole midagi määratud. ?Lahtine on isegi see, kas lõpptulemusena pannakse iga firma jaoks paika protsent või esitatakse firmale mingi summa,? ütles Alterman.
  Riigieelarve eelnõu kohaselt on riigile kuuluvate äriühingute puhul dividendimääraks 15% kasumist, kuid näiteks Tallinna Sadama puhul on see 60%.
  Eesti Panga kasumist võidakse järgmisel aastal suunata riigieelarvesse maksimaalselt 25%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Pika ajalooga veofirma lõpetab tegevuse: pojal keelasin transpordiärisse mineku ära
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.
Aastakümneid transpordiäris tegutsenud ettevõtja Viido Laane otsustas oma firma Veopartner OÜ masinate mootorid seisma jätta ja äri kinni panna. „Sel tegevusel ei ole täna enam mingisugust mõistlikku mõtet,“ ütles ta.