• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Viiruseründed võrgust muutuvad järjest jultunumaks

  Oktoobris külastas esimesi arvuteid jõulueelne hittviirus Navidad, mis viirusetõrjujate müüjate hinnangul suurendas ka nende läbimüüki. Kuid oktoobris olid probleemsed ka teised viirused, mille massilisele levikule aitab kaasa Internet. Toomas Neemre IT Tarkvarast tõdes, et tasapisi on suurenenud viimastel kuudel Norton Antivirus Enterprise versioonide litsentsimüük seoses Navidadi rünnakuga ja NAV 2001 versiooni hiljutise turuletulekuga oli oktoobris kasvava tempoga ka Norton Antivirus 2001 müük. Samad tendentsid jätkuvad ka novembris.
  F-Secure langus oktoobris oli ajutine ja tulenes olulistest muudatustest müügi korralduses, kommenteeris Risto Agu Baltic Computer Systemsist F-Secure kui ühe populaarseima antiviiruse väga nõrka tulemust oktoobris. Tellimusi võeti küll vastu, kuid tarnimine võttis aega. Septembris müüdi näiteks 738 F-Secure litsentsi.
  Navidadi suur puhang Eestis novembris polnud väga traagiliste tagajärgedega, sest see viirus on üsna lihtne ja mitte kuigi kahjulik. Endiselt olid oktoobris liikvel LoveLetteri erinevad variandid, üks aktiivsematest oli AS ehk Plan Colombia. Oktoobris tegi meelehärmi MTX ? keeruline viirus, mille eemaldamisel tuleb hoolikas olla. Selle viiruse omapäraks oli elektronpostifilter, mis keelas teatud domeenide aadressidele kirju saata. Keelatud oli kirjade saatmine ka suurematele viirusetõrjujatele, seega abi nakatunud arvuti kaudu e-posti teel küsida ei saanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.