Peeter Koppel • 27. november 2000 kell 15:17

USA aktsiaturud võtsid suuna üles

Ühendriikide aktsiaturud alustasid tänast kauplemispäeva optimistlikus meeleolus ning seda eeskätt tänu sellele, et pikaleveninud valimisdraamas tunnistati Texase kuberner George W. Bush eile pärast häälte ülelugemisi Floridas 537 häälega võitjaks.

Napp võit selles odariigis teeb Bushist väga suure tõenäosusega USA järgmise presidendi vaatamata vastaskandidaadi kavatsusele otsus edasi kaevata.

Enim kirgi küttis taas pikka aega löögi all olnud tehnoloogiasektor ning Nasdaqi üldindeks oli kell 17:10 kerkinud 2,55 protsenti 2978,32 punktile. Enim pakkusid investoritele huvi selliste ettevõtete nagu Intel, Yahoo ja JDS Uniphase aktsiad. Inteli aktsia liikus üles tänu analüütikute optimistlikele kommentaaridele ettevõtte selle kvartali müüginumbrite suhtes.

New Yorgi börs oli oma optimismis mõõdukam ning Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli kell 17:10 seisuga kerkinud 0,91 protsenti 10 565,41 punktile.

Hetkel kuum