• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kiipkaardiseadmete rent nurjumisohus

  Riigihangete amet ootab Tallinna linnalt selgitusi kava kohta rentida ligi 10 miljoni krooni eest Soomest kiipkaardiseadmeid, sest see tähendab avalikust konkursist kõrvalehiilimist, kirjutab Postimees.

  Riigihangete ameti peadirektori asetäitja Andres Veel ütles, et linn peab ligi 10 miljonit krooni maksvad seadmed rentima kindlasti riigihankena. Veeli sõnul saab linn lisaks avalikule konkursile seda teha ka ühe pakkuja hankena.
  ?Kuid sel juhul peab linn ametile põhjendama, miks võetakse ainult üks pakkuja,? lausus Veel. «Seni pole linn meie poole pöördunud.»
  Saksamaal ametilähetusel viibiv Tallinna abilinnapea Priit Vilba on. varem öelnud, et linn rendib Soomest kiipkaardiseadmed ning paneb need 1. veebruariks ühistranspordisõidukeisse üles.
  Riigihangete ametisse vastuolulise kiipkaardisüsteemi konkursi kohta laekunud erafirmadelt juba neli protesti ja kaks kaebust. Protestijate hinnangul ei taha linn luua mitte ainult ühistranspordis tasumist võimaldavat kiipkaardisüsteemi, vaid elektroonilist rahakotti, mis tähendaks, et sama kaardiga saaks inimene osta näiteks kaubamajast toitu.
  Lisaks on protestijad seisukohal, et linna nõutavat põhjendamatult turvalist kaarti toodab ainsana Soome firma SETEC, mistõttu konkursi võitja on ette teada.
  Samas saab erafirmade hinnangul ühistranspordis edukalt rakendada ka vähemturvalisemat kaardisüsteemi, mis on mitu korda odavam.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.