Armastuskirjade aasta sai läbi

ÄP 18. jaanuar 2001, 00:00

2000. aasta läheb viiruste ajalukku kui üks pöördelisemaid. 5. mail toimunud kõigi aegade suurim 40 miljonit arvutit kogu maailmas nakatanud tehisepideemia Loveletter algatas uue ajajärgu, kus enam ei mõõdetud viiruste levikut ei nädalate ega päevade, vaid tundidega. Kaspersky Labi andmetel toimus 2000. aastal 85% viiruste levikust just elektronposti kaudu. Aasta tagasi oli see protsent vaid 70.

6. juunil algas ka mobiiliviiruste ajajärk, mis esialgu veel massiepideemiat meie käsitelefonides ei tekitanud. Arvutiviirus Timofonica saatis Hispaanias SMSidena mobiilidele sõnumeid. Linuxi kasutajatele polnud möödunud aasta samuti kerge. 2000. aastal Linuxi viiruste arv seitsmekordistus.

F-Secure andmetel on maailmas praegu üle 50 000 viiruse, kuid suuremaid intsidente toimub neist korraga tavaliselt paarikümnega. Enim levisid nn. ussviirused.

Esimest korda on viirusetõrjujate tabelis Kaspersky Antivirus, mis on võitnud viimasel ajal palju tarkvara teste. McAfee müügitulemusi detsembris mõjutasid mõnede populaarsete toodete ärakadumine ja uute asemeletulek, millega polnud veel harjutud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing