Krediidipank ja KredEx alustavad koostööd

09. veebruar 2001, 09:26

Täna kirjutavad Krediidi ja Ekspordi Garanteerimise Sihtasutus KredEx ja Krediidipank alla koostööleppele, mille kohaselt Krediidipank saab KredExilt taotleda garantiisid väike- ja keskettevõtluse laenudele, teatas KredEx juhataja Maive Rute.

Garantii võib katta kuni 75% laenu põhisummast, kusjuures maksimaalne garantii ühele ettevõttele on 7 miljonit krooni. Laenugarantiid võivad panga kaudu taotleda ettevõtjad, kellel on alla 250 töötaja ning puuduvad riigimaksude ületähtaegsed võlgnevused.

KredEx ei garanteeri põllumajandusele, kalandusele, metsa ülestöötamisele, kinnisvara arendamisprojektidele antavaid laene. Garantiitasu sõltub laenu riskiastmest ning laenu garanteeritava osa suurusest. Maksimaalsuurusega garantii puhul jääb tasu vahemikku 1,1 ? 2,3% laenujäägilt aastas.

KredExi garantiid saavad ettevõtjad kasutada lisaks Krediidipangale ka Ühispangast või Sampo pangast laenu võttes. Eriti vajalik on lisagarantii alustavatele või tegevust oluliselt laiendavatele firmadele. KredEx on lähiaastatel võimeline tagama kuni 500 miljoni krooni väärtuses täiendava laenuressursi suunamist ettevõtlussektorisse.

Kredex loodi sihtasutuste reformi käigus seniste Ettevõtluse Krediteerimise Sihtasutuse, Ekspordi Krediteerimise ja Garanteerimise Sihtasutuse ja Sihtasutuse Eesti Eluase ühendamise teel. KredEx väljastab garantiisid ettevõtluslaenudele, Noore Pere laenudele ja maandab eksporditehingute riske.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing