13. juuni 2001 kell 10:08

Peaminister avab näituse, mille idee autor ta ise on

Peaminister Mart Laar avab kolmapäeval kell 15 Tallinnas Kanuti Gildi majas näituse '14. juuni 41'. Eesti Rahva Muuseumi korraldatud näitus on pühendatud esimese suurküüditamise mälestusele, teatab valitsuse pressibüroo.

Näitus annab emotsionaalse ülevaate kogu esimese punase aasta sündmustest, põhinedes konkreetsete inimeste mälestustele. Näitusel on kesksel kohal küüditamise sündmus, arreteerimised ja hukkamised.

Näituse idee pärineb Mart Laarilt. Tekstid näituse juurde on koostanud Enn Tarvel. Raamatuvalik on valdavalt pärit Arhiivraamatukogust. Külastajatel on võimalik vaadata Kistler-Risto Eesti Sihtasutuse poolt tehtud filmi. Näituse autor ja kuraator on Piret Õunapuu, kujunduse tegi disainibüroo LBS. Räämas ruumid Kanuti Gildi hoones on küüditamise teema jaoks kui loodud.

Küüditamisnäitus on külastajatele tasuta ning seda saab Kanuti Gildi majas aadressil Pikk tn 20 vaadata iga päev kella 12-19. Näitus jääb avatuks 19. septembrini.

Hetkel kuum