Kadi Heinsalu • 6. juuli 2001 kell 8:21

Soomlased eelistavad Eestit Hispaaniale

Soomlased tegid eelmisel aastal 2,4 miljonit turismireisi, see tähendab, et pea iga teine soomlane käis korra välismaal puhkamas, teatab Soome statistikaamet. Sihtkohamaadest esikohal olevas Eestis käisid soomlased ligi 100 000 korda rohkem kui teisele kohale jäänud Hispaanias.

Nagu ka varasematel aastatel olid soomlaste lemmiksihtkohad Eesti, Hispaania, Rootsi, Venemaa ja Kreeka.

Pikki, vähemalt nelja ööbimisega reisi tehti 1,5 miljonit ja lühikesi, 1-3 ööbimisega reisi umbes 900 000. Pikad reisid suundusid peamiselt Lõuna-Euroopasse ja Kanaari saartele, samuti ida poole jäävatesse Vahemere riikidesse nagu maihin Iisrael, Türgi ja Küpros. Hispaania oli soositum sihtkohamaa. Sinna tehti 340 000 pikka reisi, millest pea 200 000 suundus Kanaari saartele.

Lühikesed reisid suundusid sageli lähemale: Venemaa, Baltimaad ja Põhjamaad. Venemaale ja Balti riikidesse tehti 67% lühireisidest ja Põhjamaadesse 22%.

Eestisse tehti 2000. aastal 430 000 lühireisi.

Hetkel kuum