Inno Tähismaa • 30. august 2001 kell 10:24

Humanitaarinstituut alustab uue rektoriga

Eesti vanim humanitaarteaduslik eraülikool, Eesti Humanitaarinstituut (EHI), alustab uut õppeaastat sel esmaspäeval, 3. septembril uue rektori Jaan Tamme juhtimisel.

Kooli esindaja teatel peab kõne ka EHI senine rektor prof. Mikko Lagerspetz, samas antakse kätte lõpudiplomid ning tervitatakse vastseid üliõpilasi.

EHI uus rektor Jaan Tamm on ajaloolane- arheoloog, ta on lõpetanud TRÜ ajalooteaduskonna 1972. aastal. Tamm on töötanud Vabariiklikus Restaureerimisvalitsuses arheoloogina, Kultuurimälestiste RPIs peaarheoloogina, Kultuuriministeeriumi Muuseumide ja Kultuurimälestiste TMN esimehena, Kultuurimälestiste RPI uurimistööde sektori ja osakonna juhatajana, Eesti Muinsuskaitse Seltsi Ettevõtte 'AGU' teadusdirektorina, olnud AS AGU-EMS juhatuse esimees ja teadusdirektor ning Riigi Muinsuskaitseameti ja Muinsuskaitseinspektsiooni peadirektor.

Käesoleval ajal on Tamm aktiivselt tegev ka ühiskondlikus elus, olles Eesti Rahvuskultuuri Fondi Nõukogu liige, Euroopa Kultuurifondi ERK aseesimees, UNESCO Eesti Rahvusliku komisjoni liige, Euroopa Nõukogu Kultuurimälestiste Komitee Linnaarheloogia töörühma liige, Eesti Arheoloogia Seltsi liige, ICOMOSi ERK esimees, Eesti Muinsuskaitse Seltsi aseesimees, Eesti Vabariigi Valitsuse ja Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Ühiskomisjoni liige, MTÜ 'Konstantin Pätsi Muuseum' liige ning Euroopa Rahvuslike Pärandiorgnisatsioonide Nõukogu juhatuse liige.

Hetkel kuum