Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Araabiapärane kalkunikebab
Araablastele meeldib süüa liha. Islamiusk on üks põhjus, miks nendes maades sealiha ei armastata. Seevastu lamba-, kitse-, vasika- ja linnuliha on igati au sees.
Siinne retsept põhineb kalkunilihal, kuid maitsed on erinevad ning sama hästi võib kasutada ka lamba- või muud looma- või linnuliha, mida marineeritult küpsetada.
Teiseks populaarseks Lähis-Ida liharoaks on donerkebab, mille eripäraks on elava tule kohal vardas küpsetatud lammas, mida järk-järgult, tükikeste kaupa liuale lõigutakse. Veidi barbaarne, kuid maitsev.
Peale lihatoitude iseloomustab Araabia kööki ohter maitseainete kasutamine. Isegi soolastele toitudele lisatakse kaneeli, koriandrist, köömnetest ja mündist rääkimata.
Asendamatud on nisuterad, millest valmib enim araabiamaadega seostatav roog couscous.
Kalkunikebabi retseptis on mitmeid salateid, millest võib soovi korral valiku teha. Kõiki komponente peaks Randma sõnul suuremates kauplustes müügil olema. Seega, miks mitte võtta nädalavahetusel ette suurem söögitegemine.