Keskhaiglad ravivad haigeid varakevadest ka raha eest

07. detsember 2001, 08:19

Uue aasta varakevadest pakuvad Ida- ja Lääne Tallinna keskhaiglateks liidetavad raviasutused kõiki oma teenuseid patsiendile ka raha eest, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna abilinnapea Anders Tsahkna sõnul annab tasuline ravi patsiendile valikuvõimaluse. ?Kindlasti saab patsient vajadusel haigekassa poolt makstavat tasuta abi edasi ja tasulist abi ei hakata peale sundima,? rõhutas ta. ?Kui aga patsient tahab ravi saada kiiremini ja ta rahakott seda võimaldab, pakub haigla selle võimaluse talle välja.?

Tallinna keskhaigla peaarst Andrus Mäesalu ütles, et kallimate operatsioonide eest saavad oma taskust maksta vähesed. Patsientidele on taskukohasem ambulatoorne vastuvõtt, massaa? ja ravikehakultuur. ?Need, kes teenust jõuaksid osta, ilmselt seda ei vaja. Pealegi on just need inimesed kõige suuremad maksumaksjad,? lausus ta. Hinnakiri on patsientidele ja haigekassale üks.

Loodava Lääne-Tallinna keskhaigla juht Kaido Kotkas ütles, et tema poole on pöördunud palju patsiente, kes sooviksid ravi eest tasuda ja kiiremini ravile pääseda. ?Toetan tasulisi teenuseid väga, eeldusel, et see ei pikenda järjekordi ega halvenda arstiabi kättesaadavust,? ütles ta.

Kallite protseduuride ja operatsioonide eest saab Tsahkna sõnul maksta ka järelmaksuga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing