17. mai 2002 kell 7:25

"Mägede" kortereid tabas hinnalangus

Tallinnas on võimust võtnud ülepakkumine 'mägede' korterite osas, kusjuures paari viimase kuuga on keskmised hinnad langenud kuni 10%.

AT Kinnisvarabüroo hindaja Margus Kruut kirjutab Äripäeva esmaspäevases kinnisvararubriigis, et viimase paari kuuga on Tallinna paneelmajade kortereid tabanud üllatav hinnalangus, mis Mustamäe ja Lasnamäe vnemates majades küünib 80 000 kroonini võrreldes veebruarikuu hinnatasemega.

'Kui käesoleva aasta I kvartalis müüdi korterid nädala või kahega, kusjuures ei olnud haruldane, et müügihind oli isegi kõrgem algselt soovitust, siis praegu on vanemate korterite müügiperiood pikenenud üle kuu ning I kvartali tehinguhindadega võrreldes on toimunud hinnakorrektsioon allapoole 5-10%,' iseloomustab Kruut olukorda korteriturul. 'Kui selle aasta jaanuarikuus oli Mustamäel pakkumises umbes 40 2toalist korterit, veebruaris 50, siis nüüd ületab pakkumine juba 150 korterit.'

Kinnisvarafirma Raid Ko maakleri Aleksander Prometi väitel on Mustamäe paneelmajade 3toaliste korterite hinnad langenud 50 000-80 000 krooni allapoole, võrreldes mõne kuu taguse ajaga.

Ka Elmar Mäekivi omanimelisest kinnisvarafirmast tunnistab Mustamäe paneelmajade 1toaliste korterite 5-10% hinnalangust.

Ober-Haus Kinnisvarabüroo Mustamäe kontori kinnisvaraspetsialist Anita Truuts nõustub, et Mustamäe 3toaliste korterite hinnad on langenud keskmiselt 50 000 krooni ning lisab, et praegu saab Mustamäel keskmises korras 3toalise korteri peaaegu sama hinnaga, millega mõne kuu eest müüdi 2toalisi keskmises korras kortereid.

Margus Kruudi hinnangul on hindade languse taga eelkõige pangalaenu omafinantseeringu tõstmine endise 34 protsendi asemel 50 protsendini, mis on vähendanud nõudlust vanemate paneelmajade korterite järele.

Olukorrast pealinna korteriturul loe lähemalt esmaspäeval ilmuva Äripäeva kinnisvararubriigist.

Hetkel kuum