Peeter Stamberg • 19. juuni 2002 kell 9:45

Oracle finantsjuht: müük võib esimeses kvartalis kukkuda veerandi võrra

Oracle finantsjuht ütles teisipäeval, et tarkvara müük käimasolevas kvartalis võib kukkuda 25% võrreldes aasta varasemaga, kirjutas Reuters.

?Meie nägemus tuleviku suhtes on väga piiratud, nagu see on olnud viimased 18 kuud,? ütles maailma suuruselt teise tarkvaratootja finantsjuht Jeff Henley teisipäeval analüütikutele mõeldud konverentsil. ?Me eeldame, et USA majandus jätkab paranemist aga lähema kuue kuu jooksul ei ole tõenäoliselt märke tehnoloogiale tehtavate kulutuste paranemises.?

Lähtudes nendest eeldustest ütles Henley, et tarkvaralitsentside müük võib kukkuda 15-25%. Ta ütles, et kompanii võib teenida kasumit aktsia kohta 2003. majandusaasta esimeses kvartalis (lõpeb augustis) 0,07 dollarit, mis on 0,02 dollari võrra vähem kui aasta varem. Kõige negatiivsema stsenaariumi korral võib Henley sõnul esimese kvartali kasum aktsia kohta langeda võrreldes aasta varasemaga 0,03 dollarit.

Hetkel kuum