Ülo Toomsalu • 23. oktoober 2002 kell 6:14

PM: Tartus võib busside tootmine lõppeda

Tallinna Autobussikoondise (TAK) suurtellimusest ilmajäämine võib kaasa tuua Tartus loobumise Scania busside tootmisest.

Tallinna Autobussikoondis (TAK) eelistas äsja lõppenud 15 uue lõõtsbussi hankekonkursil Tartu Scania bussidele Rootsis toodetavaid Volvosid. Umbes 40 istekohaga bussid peavad vastavalt konkursitingimustele Tallinna jõudma tuleva aasta aprillis, kirjutab Postimees.

Varasema Baltscani, praeguse Baltcoachi juhatuse esimehe Andre Muuga kinnitusel tähendab TAKi tellimusest ilmajäämine ettevõttele ümberkorraldusi. ?Otsime uusi tegevusvaldkondi ja peame praegu liikuma natuke teises suunas,? rääkis ta. ?Meil on palju mõtteid ja oleme otsinud välispartnerit. Tänase seisuga pole meil ühtegi uue bussi tellimust.?

Muuga kinnitusel täidab ettevõte praegu Scania varasemat tellimust ning koostamisel on kolm bussi, mis peaks valmima detsembriks. Need bussid müüb Scania edasi välisriikidesse. ?Tegeleme ka tagavaraosade müügi ja busside remondiga, see valdkond jääb alles. Teadupärast ei saa üks ettevõte püsida õhus ja aurudel, firmal peab olema käive ja see peab andma kasumit.?

Muuga juhitav bussitehas pole ise osalenud busside hankekonkurssidel, ettevõtte toodangut on turustanud Scania. Rahvusvahelise tootja turundusorganisatsioon pole aga suutnud müüa Tartu busse teistes Balti riikides, nagu esialgne äriplaan ette nägi.

Hetkel kuum