Peeter Raidla • 5. november 2002 kell 10:27

Kohus mõistis pankrotihaldurilt välja 350 000 krooni

Kohtuotsuse kohaselt peab Tallinna Meretehase endine pankrotihaldur Kauri Rattus tagastama Meretehasele ligi 350 000 krooni.

Riigikohus jättis oma tänase otsusega jõusse selle aasta mais tehtud Tallinna ringkonnakohtu otsuse, mille kohaselt oli Rattusel õigus saada halduri tasuna vaid 100 000 krooni. Sellise tasu oli Rattusele kehtestanud Tallinna linnakohus oma määrusega.

Et Rattusele oli lisaks mainitud 100 000 kroonile makstud veel täiendavalt 352 439 krooni, tulebki see tal nüüd tagasi maksta. Samuti tuleb tal tasuda 6000 krooni Meretehasele kohtukulude katteks.

Riigikohtu tsiviilkolleegium juhtis tähelepanu asjaolule, et juhul kui pankrotihalduri tasu ei ole määranud kohus, on see välja makstud seadusliku aluseta ja tuleb tagastada. Pankrotiseadus ja tsiviilõiguse üldised põhimõtted ei välista alusetust rikastumisest tuleneva nõude esitamist pankrotihalduri vastu ka pärast tema ametist vabastamist.

Hetkel kuum