• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti piimakvoot tuleb tõenäoliselt 750 000 tonni

  Eesti piima tootmiskvoot tuleb Euroopa Liidus tõenäoliselt 750 000 tonni

  Poliitilised ringkonna on võtnud valmisoleku 750 000 tonni peale, ütles Piimaliidu ja Tallinna piimatööstuse juht Neeme Jõgi. Tema sõnul on see rahuldav tase, mis on pisut suurem praegusest tootmismahust.
  Tänavune tootmismaht on Jõgi hinnangul 680 000 tonni. Ligikaudu samapalju toodeti piima ka möödunud aastal.
  Eesti nõudmine oli läbirääkimistel 900 000 tonni aastas, ent Euroopa Komisjon tahtis seda tuua alla 562 000 tonni peale.
  Jõgi ütles, et sai 700 000 tonni kanti küündivast kokku lepitavast kvoodi mahust aimu, kui käis poolteist nädalt tagasi Kreekas Euroopa põllumajandusassotsiatsiooni konverentsil. Assotsiatsioon tema sõnul kvoodi osas sõna sekka ei ütle.
  Jõgi sõnul tänavu toorpiima Eestisse sisse veetud pole, välja on seda läinud Lätti ja Venemaale. Lätti läheb kvaliteetne piim, kuna sellest on Lätis puudus. Venemaale, peamiselt Pihkvasse läheb madalama kvaliteediga piim. Siseturu nõudlus on Eestis alla poole piimatootmise mahust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Nädal raadios: Enefit Green, olümpiavõitja ja spordiajakirjaniku investeeringud ning kinnisvara flippimine
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.