Raivo Sormunen • 20. november 2002 kell 22:00

Dollar seljatas taas euro

Euro kukkus eile USA dollari suhtes taas päevasiselt läbi pariteetsustaseme ehk oli odavam kui dollar. Viimane kord oli dollar eurost tugevam ülemöödunud nädala neljapäeval.

Maaklerite sõnul on euro toetustasemeks 0,9960 dollarit, millest läbikukkumine tähendaks valuuta jaoks uue põhja otsimist ja suurt kõikuvust. Viimase kuuga kiiresti tugevnenud euro osas toimus maaklerite sõnul kasumivõtmine vahetult peale reitinguagentuuri Moody?s Euroopa suurima kindlustuskontserni Allianz reitinguväljavaate alandamist.

Ehkki suure tõenäosusega alandab Euroopa keskpank detsembris eurotsooni baasintressi, on turg pessimistlikult häälestatud kogu tsooni, aga eriti just Saksamaa majanduskasvu suhtes. Kui USA III kvartali majanduskasv oli 3,1, peaks täna avaldatav Saksamaa majanduskasv tulema esialgsete prognooside põhjal vaid 0,4.

Hetkel kuum