Ülar Lauk • 27. jaanuar 2003 kell 13:11

Vene ministeerium süüdistab bensiinihinna tõusus Lukoili

Vene monopolidevastase poliitika ministeerium süüdistab kütusehinna tõusus riigi suurimat naftakompaniid Lukoil, kirjutab Vremja Novostei.

Ametnike arvates tõusevad regioonides, kus töötab kompanii, kütusehinnad kiiremini kui teistes Venemaa oblastites.Näitena tuuakse Permi oblast, kus üle 50% kütuseturust on kompanii Lukoil-Permnefteprodukt kontrolli all. Ministeerium on arvestanud, et viimase 2 nädalaga on bensiinihinnad regioonis tõusnud umbes 15%. Sama situatsiooni täheldatakse ka teistes regioonides, kus põhiline turuosa on Lukoili tütarkompaniide käes.

Ministeeriumi andmetel ei ole regioonides, kus domineerivad Sibneft, TNK ja Tatneft kütusehinnad tõusnud või on tõusnud tunduvalt vähem. Jukos aga alandas kütusehinda Samaara, Pensa ja Uljanovski oblastites.

See pole esimene kord, kui ministeerium süüdistab suurimaid naftakompaniisid. Möödunud aasta suvel süüdistati Lukoili ja Jukost hinnakokkuleppes Stavropoli krais, kui 1,5 kuuga tõusid seal hinnad 30%. Tõestada ministeeriumil oma süüdistusi tookord ei õnnestunud ning juba augustis võeti need tagasi.

<#Vremja Novostei=http://www.newstime.ru/2003/13/8/49680.html>

Hetkel kuum