Heidit Kaio • 17. veebruar 2003 kell 14:59

Tööandjad ootavad poliitikutelt stabiilset ettevõtluskeskkonda

Täna toimunud tööandjate kohtumisel erakondade esindajatega oli tööandjatel erakondadele kolm laiemat küsimust.

Tööandjad teavad pressiteates, et neid huvitas, kuidas kavatsevad erakonnad võimule saades tõhustada koostööd ettevõtlusorganisatsioonidega, kuivõrd parandatakse ettevõtlusorganisatsioonide kaasamist seadusloome protsessi ja delegeeritakse neile riigi funktsioone.

Teine tööandjate küsimus puudutas maksukoormust ja selle varjatud kasvu. Kuigi investeeringud on vabastatud tulumaksust, on siiski toimunud varjatud maksukoormuse kasv sundkindlustuste ja riigilõivude tõusu näol.

Erakondadelt päriti, millistest vahenditest kavatsetakse katta lubatav maksukoormuse vähendamine.

Tööandjad küsisid ka, mida plaanivad erakonnad võtta ette struktuurse tööpuuduse vähendamise ja kutseharidussüsteemi arendamise osas. Kas ja kuidas kaastakse ettevõtjad riikliku koolitustellimuse formeerimisse ja koolide juhtimisse ning kas investeeringud töötajate haridusse ja tervisesse vabastatakse erisoodustusmaksust.

Tööandjate Keskliidu poolt võtsid kohtumisest osa juhatuse liikmed, liikmesettevõtete ja haruliitude esindajad.

Erakondadest võtsid kohtumisest osa Tunne Kelam ja Toivo Jürgenson Isamaaliidust, Ivari Padar ja Eiki Nestor Rahvaerakonnast Mõõdukad, Juhan Parts, Tõnis Palts ja Henn Pärn Res Publicast, Villu Reiljan ja Mart Opman Rahvaliidust, majandus- ja kommunikatsiooniministri nõunik Heido Vitsur Keskerakonnast, Reformierakonna poolt juhatuse liige Jürgen Ligi.

Hetkel kuum