Ülo Toomsalu • 30. oktoober 2003 kell 5:44

EPL: Ministeerium välistab 6-7 aastat Ryanairi lennud Pärnusse

Majandusministeerium välistab Euroopa juhtiva odavlennufirma Ryanairi kaasamise lähema 6-7 aasta jooksul Pärnu lennujaama arengusse.

Pärnu lennujaama omaniku, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) eelarve ja finantskontrolli osakonna juhataja asetäitja ning Pärnu lennujaama nõukogu esimehe Pille Roosvee sõnul ei ole lennujaama müüki arutatud. ?Esimese hooga on plaanis jätkata regionaalse lennujaamana, tagamaks riigisisesed lennud, eriti Kihnu saarele,? ütles ta.

Roosvee sõnul ei ole kahjumiga töötava lennujaama esialgne ülesanne mitte kasumit teenida, vaid tagada jaama töö ja infrastruktuur kohalikeks lendudeks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Edaspidi on MKMil siiski plaan lennujaam kasumlikult tööle panna, Ryanairiga arvestamata. ?Juhtkonna seisukoht on, et enne 6-7 aastat me sel teemal Ryanairiga ei räägi,? ütles Roosvee. ?Ühe võimalusena oleme näinud transiitvedusid Euroopast Venemaale.? Investeeringud Pärnu lennujaama tehakse tema sõnul Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toel 2007. aastaks.

Kinnitamata andmetel tunnevad Pärnu lennujaama ostmise vastu huvi investorid.

Hetkel kuum