Ülo Toomsalu • 8. detsember 2003 kell 6:04

EPL: Endine Tallinna abilinnapea Panov astub täna kohtu ette

Täna algab protsess endise abilinnapea Vladimir Panovi üle, kellele esitatud altkäemaksusüüdistus põhineb politsei tõlgendusel Panovile tehtud rahaülekannetest.

Mitmed õigusspetsialistid ennustavad Harju maakohtu ette astuva Panovi (62) õigeksmõistmist, sest kohtupraktika kohaselt tuleb kõik kaheldavad asjaolud lugeda süüaluse kasuks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kevadel puhkenud skandaali järel avalikust elust taandunud Panov on veendunud enda õigeksmõistmises. ?See süüdistus on absurd ja vale,? ütles Panov. ?Sellepärast pole ma neis asjus eriti ka tõmmelnud.?

Süüdistuse esitanud keskkriminaalpolitsei ja prokuratuur on siiski teisel seisukohal. Panoviga tööalaselt lävinud isikute hinnangul jättis abilinnapea endast mulje kui altkäemaksu andjaks peetava OÜ Kakumäe Võrgud käsualusest.

Kaks ööpäeva vahi all veetnud Panov pidi juhtunu tõttu aktiivsest poliitikast taanduma. ?Praegu olen ma pensionil ja tegelen mingil määral äriga,? ütles Panov Eesti Päevalehele. ?Lisaks osalen Tallinna volikogu istungitel.?

Panovi sõnul hoiab ta meelega avalikust elust eemale, sest ei soovi juhtunu tõttu silma paista. Süüdimõistmise korral ähvardab teda kuni viieaastane vangistus. Panoviga koos kohtu ette astuvad OÜ Kakumäe Võrgud juhid on keskkriminaalpolitsei uurija Tanel Järveti väidetavate ebaseaduslike töömeetodite kasutamise eest kohtusse kaevanud.

Hetkel kuum