Heidit Kaio • 16. detsember 2003 kell 11:29

Rahvaliit otsutas, et toetab tolli- ja maksuameti ühendamist

Rahvaliit arutas täna hommikul, kas toetada tolli- ja maksuameti liitmist ning leidis, et erakond pigem toetab ühendamist.

Homme on Riigikogus riigieelarve kolmas lugemine, kuhu on sisse arvestatud ka tolli- ja maksuameti liitmisest tulenev kokkuhoid. Juhul, kui valitsuskoalitsiooni üks erakond poleks toetanud ametite ühendamist oleks see võinud tähendeda riigieelarvesse lisakulu.

'Otsustasime siiski, et toetame ametite ühendamist,' ütles Rahvaliidu fraktsiooni esimees Jaanus Männik. 'Rahanduministeerium on idee pakkuja ja samas ka vastutaja. Kui nemad on kindlad, siis on see põhjndus ka Rahvaliidu jaoks'.

Männiku ütlust mööda tekistas Rahvaliidus kahtlusi asjaolu, et seoses Euroopa Liiduga ühinemisega on Eestil ees mitmeid suuri üleminekuid. 'Tahame olla kindlad, et kiirkorras ühendamisega maksukogumine ei kannata,' ütles Männik.

Hetkel kuum