Kahe aktsia hind kahekordistus

Peeter Stamberg 05. jaanuar 2004, 00:00

Möödunud aasta oli Tallinna börsil edukas ? Äripäeva indeks kerkis 48%, Harju Elektri ja Merko Ehituse aktsiate hinnad enam kui kahekordistusid.

Suurima tõusu tegi aastaga läbi Harju Elektri aktsia, mille hind kerkis 129%. Palju kehvemini ei läinud ka Merko Ehitusel, mille aktsia kosus 127%.

Harju Elektri aktsia tõusule aitas kaasa Soome PKC aktsia ralli teisel pool lahte. Harju Elekter on PKC suurim üksikaktsionär ning seetõttu on Harju Elektri hinnas osaliselt kajastunud ka PKC aktsia hinna ligikaudu kolmekordne tõus. Merko Ehituse tõusule aitas kaasa ehitusbuum Baltimaades.

Enam kui 50% võrra kerkisid aastaga ka Estiko, Klementi ja Norma aktsiad.

Suurima turuväärtusega ja enim kaubeldud Hansapanga aktsia kerkis ligi 34%, olles tõusult kuuendal kohal. Tunduvalt kehvemini läks Eesti Telekomi aktsionäridel ? aktsia tõusis 13%. Miinuses lõpetasid aasta vaid Tallinna Farmaatsiatehase ja Baltika aktsiad.

Selle aasta esimene börsipäev oli tagasihoidliku kauplemisaktiivsusega. Käivet tuli reedel 44 tehingust vaid 3,45 miljonit krooni. Viimati oli käive väiksem möödunud aasta 10. oktoobril. Üle miljoni krooni andsid käivet Eesti Telekom ja Hansapank. Telekomi aktsia taandus 0,3%, Hansapanga aktsia kerkis 1,2%. Suurim tõusja oli Viisnurga aktsia, mille hind kerkis 4,7%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing