Tõnis Arnover • 12. jaanuar 2004 kell 7:45

Tetra Pakil kahtlus Parmalati loos miljardilise pistise andmises

Paisuvas skandaalis Itaalia toiduainekontserni Parmalat ümber on tekkinud kahtlus, et sealt on aidanud raha välja kantida ka Rootsi Tetra Pak.

Itaalia ajaleht il Sole 24 Ore avaldas üksikasjaliku ülevaate Parmalati endise finantsjuhi Fausto Tonna ülekuulamistulemustest. Tonna olevat põhitegelane koos Parmalati põhiomaniku Calisto Tanziga, kes kavandasid firmast kokku 153 miljardi krooni väljakantimise.

Itaalias tegutsev Tetra Pak osales Tonna andmeil Parmalatist raha kantimises Tanzi pankakontole järgmisel moel. Parmalat ostis teatud hinnaga Tetra Paki pakkimisliinid. Osa makseid arvati aga maha ja suunati otse Calisto Tanzi kontole. Kokku maksis Tetra Pak Calisto Tanzi erakontole aastail 1996-2001 meelehead 1085 miljonit krooni.

Parmalat on üks Tetra Paki suurimaid kliente. Praegu uurib Bologna finantspolitsei Tetra Paki osalust Parmalati afääris.

Hetkel kuum