Uus aasta tõi kaks veokimaksu

ÄP 13. jaanuar 2004, 00:00

1. jaanuarist kehtib Austria teedel teemaks ja Eestis raskeveokimaks.

Raskeveokimaksuseadusega maksustatakse Eestis veoks ettenähtud 12tonnise või suurema registrimassiga veoautod ja autorongid. Autorong tähendab siinkohal veoautost ja haagisest kokkupandud sõidukite kombinatsiooni.

Maksust on vabastatud kaitseväe, kaitseliidu, piirivalve, politseiasutuste ning riigi ja kohaliku omavalitsuse tuletõrje ja päästeasutuste raskeveokid. Maksumäär sõltub sellest, kui suurt mõju raskeveok teele avaldab ning leitakse seaduse lisas toodud tabelist vastavalt liiklusregistris olevatele andmetele.

1. jaanuaril hakkas kehtima ka Austrias uus kiirteemaks veoautodele ja bussidele, mille täismass ületab 3,5 tonni. Kõigile sõidukitele, mis peavad maksu tasuma, tuleb paigaldada spetsiaalne pardaseade nn GO-BOX.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing