Tallinna Kaubamaja tüürib saja krooni poole

Raivo Sormunen 03. märts 2004, 00:00

Tallinna Kaubamaja tüüris eile vaikselt saja krooni suunas, sulgudes 97,01 kroonil ehk kõigi aegade kõrgeimal tasemel. Tõusu päevaga 1,6%.

Möödunud reedel avaldatud 2003. aasta majandustulemustest selgub, et kaubanduskontsern teenis 1,76 miljardi kroonise käibe juures 66,1 mln krooni (9,70 krooni aktsia kohta) puhaskasumit. Võrreldes jaanuari lõpus avaldatud esialgsete tulemustega oli kasum auditeerimise käigus 1,2 miljoni krooni võrra vähenenud, aga investoreid ei ole selline väike erinevus heidutanud.

Aasta viimases kvartalis paranes kaubanduskontserni müük ruutmeetri kohta tunduvalt. Kui 2003. aasta esimese üheksa kuuga kasvas kontserni käive keskmiselt 18%se müügipinna kasvu juures 15%, siis 2003. aasta kokkuvõttes suurenesid Tallinna Kaubamaja käive ja keskmine müügipind juba võrdselt (15%).

Kuna kontserni käibe kasv oli suurem kui Eesti jaekaubandusturul tervikuna, kasvas ettevõtte turuosa 6,2%-lt 6,5%ni.

Arvestades, et kontserni võlakoormus on aastaga vähenenud 27 mln krooni võrra ning raha ja pangakonto jääk aastaga enam kui kahekordistus, jõudes 73,3 mln kroonini (10,80 krooni aktsia kohta), oleks võinud Kaubamajalt loota häid dividende. Paraku ei soovi firma juhatus sel aastal üldse dividende maksta.

Sel aastal on kaubanduskontserni üheks suurimaks konkurendiks järgmisel kuul avatav Ülemiste Keskus. Teise suure keskuse (Viru Keskus) avamisega Tallinna Kaubamaja aga kasvab. Vähemalt müügipinna poolest, kuna ligi kolmandiku uuest 23 000 m2 kaubanduspinnast saab endale just Tallinna Kaubamaja.

Baltika aktsia sulgus eile juba 19,09 kroonil ehk 6,2% miinuses. Ehkki langus oli silmanähtav, oli see tingitud väärtpaberi laiast ostu- ja müüginoteeringute vahest. Vaadates väärtpaberiga eile-üleeile tehtud tehinguid, võib tõdeda, et 19?20 krooni (1,2?1,3 euro) kandis on aktsia hind stabiliseerunud.

Eesti Telekomi ja Hansapanga aktsia ümber oli eile näha suurt ostuhuvi. Esimene kerkis 1,6% ja teine 0,8%. Mõlemad tõusid tugeva käibe najal, mis lubab oodata edaspidist tõusu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing