Nasdaq käis allpool 2000 punkti

Peeter Stamberg 10. märts 2004, 00:00

Tehnoloogiaettevõteterikas Nasdaqi koondindeks langes eile allapoole 2000 punkti taset. Esimeste kauplemisminutite järel käis indeks eile ära 1993,96 punktil.

Tugevat müügihuvi näidati üles juba esmaspäeval, mil Nasdaq kukkus 1,9%, kuid siis jäi 2000 punkti tasemest päeva lõpul puudu veel ligi üheksa punkti. Alla 2000 punkti joont on sellel aastal indeks käinud ära päevasiseselt kahel päeval veebruaris ja korra jaanuari alguses, kuid sulgutud on siiski ülalpool nimetatud taset. Viimati sulgus indeks psühholoogilisest tasemest allpool möödunud aasta lõpul.

Kella 18.30ks oli indeks 0,1% miinuses, 2006,69 punktil.

?Minu arvates oli tagasilöök (aktsiate langus) möödapääsmatu,? ütles Chase Personal Financial Services investeerimisjuht Peter Wall CBS MarketWatchile esmaspäevast langust kommenteerides. Nende firma on tehnoloogiaettevõtete aktsiate suhtes negatiivselt meelestatud juba kuude kaupa. Tema arvates langus kõrgelt hinnatud tehnoloogiasektoris jätkub.

Esmaspäeval langes enam kui kuu madalaimale tasemele Dow Jonesi tööstuslik keskmine. Suurimad langejad indeksi 30st komponendist olid Intel ja Eastman Kodak. Möödunud nädalal esimese kvartali käibeprognoose langetanud Inteli aktsia kukkus 4,3 protsenti, esmaspäeval kasumiprognoose kärpinud Kodak ligi 3,5 protsenti. Eile oli Dow indeks esimeste kauplemistundide möödudes 0,3% miinuses.

Euroopas tegi eile 2,7protsendise languse läbi Volkswageni aktsia. Firma teatas, et esimese kvartali tegevuskasum tuleb vilets ning kavatseb koondada 5000 inimest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing