21. mai 2004 kell 15:31

Suhkru hind tõusis kuu ajaga keskmiselt 130%

Euroopa Liiduga (EL) liitumise ajal tõusis suhkru hind poodides 130%, kirjutab tänane Pealinn.

Kõige enam muutus ELiga liitumise ajal suhkru hind, mis tõusis aprilli teise poole 5,90?7,90 krooni tasemelt 14?17,90 kroonini mai esimesel poolel ehk keskmiselt 130%. Suhkur on ka ainuke põhilistest toidutoodetest, mille hinnavahe on eri kaupluste lõikes üpris suur, kuni 28%.

Löfbergs Lila kohvil tõusis hind keskmiselt 9%, porgandil 7%, sibulal, Rakvere lastevorstil ja Aura ACE limonaadil 5%, sulatatud juustul Merevaik 4,5% ning hapukoorel 4%. Seevastu hakkliha ja broileri keskmine hind langes märgatavalt, vastavalt 13% ja 9%. Odavnesid ka mitmed juustud ja leivad.

Poolte vaatluse all olnud toodete hind ei muutunud. Samuti ei tõstnud osad vaadeldud müügikohad hindu rohkem kui teised. Citymarketil oli küll enim tooteid, mille hind tõusis, kuid samas oli just seal enim ka neid tooteid, mis olid antud võrdluses odavaimad.

Tallinna ettevõtlusameti hinna- ja tarbijakaitseosakonna tellimisel viis konjunktuuriinstituut läbi toidukaupade hinnavõrdluse üheksa päeva enne ja 11 päeva pärast Euroopa Liiduga liitumist. 21. aprillil ja 11. mail, mil võrreldi samade toodete hindu kolmes hüpermarketis ja Keskturul.

Hetkel kuum