20. juuli 2004 kell 7:17

PM: Tallinn kavatseb keelata taksodel miinimumtasu võtmise

Tallinna transpordiamet kavatseb uue taksoeeskirjaga keelata miinimum- ja sisseistumistasu võtmise, kirjutab Postimees.

Praegu käibivad taksofirmades kõikvõimalikud sisseistumistasud, sõidualustustasud, eritariifid öisele ja päevasele ajale ning minimaaltasud, millest väiksem arve vaatamata sõidu pikkusele tulla ei saa.

Tallinna transpordi- ja keskkonnaameti juhataja asetäitja Tiit Siimon ütles, et uus taksoeeskiri on valmimas ja jõuab Tallinna linnavalitsuse lauale ilmselt augustis.

Siimoni sõnul jääb taksosõidu hinna kehtestamine endiselt ettevõtja õiguseks, sest nii sätestab ühistranspordiseadus. Küll aga muudab praegune rohke erinevate taksode kasutamine sõidu tegeliku maksumuse häguseks, andes ettevõtjatele näiliselt odava kilomeetrihinna all võimaluse küsida märksa suuremat tasu.

Hetkel kuum