Maive Rute : Valitsuse otsus Kredexi osas oli väga positiivne

14. oktoober 2004, 16:45

Kredexi juhataja Maive Rute sõnul on valitsuse otsus Kredexi jätkamise osas positiivne ning annab lootust, et garantiide andmist saab jätkata katkestusteta.

'Loodan, et tänu tänasele otsusele jõutakse see seadus uues vormis vastu võtta ja meil ei teki vajadust uuesti jälle kinni panna,' ütles Rute.

Praegu jätkab Kredex 1. novembrist laenugarantiide pakkumist seniste laenude tagasimaksmise käigus vabanevate summade arvel. Sellest jätkub aga vaid mõneks kuuks ja valitsuse otsuse viibimise korral, oleks võinud tekkida olukord, kus Kredex oleks taaskord pidanud garantiide andmise lõpetama.

Ettepanekus tehtud kitsendustest Rute suuremat probleemi ei näinud. 'Usun, et põhiosa meie sihtgrupist jääb alles,' lausus ta.

Valitsuse eelnõus kitsendati riikliku Kredexi sihtrühma vanusepiirangut 35-lt aastalt 30-le, samuti alandadati laenutagatiste ülempiiri praeguselt 400 000-lt 300 000-le kroonile ja vähendati ka esialgselt plaanitud garantii limiiti.

Rute sõnul tähendab limiidi suurendamine 250 mln võrra varem jutuks olnud 700 mln asemel, et mõne aasta pärast tuleb taaskord rääkida limiidi juurde andmisest. 'Kui turul on laenunõudlus sama nagu praegu, siis jätkub sellest 1,5-2 aastaks,' rääkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing