21. oktoober 2004 kell 22:00

Akvarellistide mõõduvõtt

Rahvusvahelisel näitusel ?See kapriisne ja armastatud akvarell? Draakoni galeriis osalevad maailma tippakvarellistide hulka kuuluv Rootsi kunstnik Lars Lerin sarjaga ?Põhjamaa reis? I?III ning Joan Keatling Iirimaalt ja Janis Spalvin? Lätist. Nendega võtavad mõõtu meie Leonard Lapin, Kai-Mai Olbri, Tiiu Pallo-Vaik ning Mari Roosvalt.

?See näitus on minu südame järgi koostatud,? tunnistab kuraator Kai-Mai Olbri. ?Akvarell on raske tehnika, siin midagi parandada ei saa,? ütleb ta.

?Näitus toob meieni akvarellitehnika mitmekülgsed võimalused ülimast tundlikkusest (Leo Lapini spiraalid seeriast ?Tuhat tassi teed?) jõulisuseni (Mari Roosvalti ?Veneetsia? ja ?Fraas?),? kommenteerib kuraator. Tema hinnangul pakuvad John Keatingu tugeva vormitajuga portreed (?Fragment peast? I?II) kõigile mõtlemisainet.

?Janis Spalvin?i minimalism (?Peegeldused?, ?Zvartava järve peegeldus?, ?Zvartava?) mõjub meeliköitvalt ja värskendavalt, Tiiu Pallo-Vaigu (?Mälestusi Roomast? I?II) süvenev kunstiküpsus väljendub maalimistiheduses ning seletamatus võlus, mis kunstist kunsti teeb,? kiidab Olbri kolleegide loomingut.

Autor: Tiina Kolk

Hetkel kuum