Romet Kreek • 26. oktoober 2004 kell 22:00

UPM-Kymmene kasum peaaegu kolmekordistus

Kasumit tõstis nii ühekordne tulu kui ka tugevam nõudlus, mis lasi firmal tõsta hindu USA klientidele, vahendas Bloomberg.

UPM-Kymmene teenis 168 mln euro suuruse kolmanda kvartali kasumi võrreldes aastataguse 57 mln eurose kasumiga. Ettevõtte kasum aktsia kohta kasvas 0,11 eurolt 0,32 eurole. Ettevõtte käive kasvas 2 protsenti, 2,45 mld eurole ning tehastest väljasaadetud toodangu maht koguseliselt 3,4 protsenti.

Ilma ühekordsete tulude-kuludeta kasvas kasum aktsia kohta 0,12 eurolt 0,19 eurole.

Euroopas, kus UPM-Kymmenel on pikemaajalised lepingud, plaanib firma tõsta märkimisväärselt hindu tuleval aastal.

?Numbrid tulid ootuste ülemisse äärde ning suuri negatiivseid üllatusi polnud,? kommenteeris Mandatum Stockbrokersi analüütik Henry Nurminen. ?Probleemiks on see, et kõrgemad hinnad Euroopas tulevad alles tuleval aastal ja me peame seda ootama.? Ta soovitab aktsiat koguda.

UPM-Kymmene juhatuse esimees Jussi Pesonen ütles, et kõrgemad kulud nullivad neljandas kvartalis sisse viidava hinnatõusu. Eelmisel kuul süüdistas ta, et kasumeid hoiavad tagasi naftaga seotud kõrgemad kulud. ?Meie sügisene hinnatõus mittelepingulistele klientidele läks ootuspäraselt,? ütles Pesonen. ?Nagu oli oodata, kaotasime me mõned tellimused, kuid enamikul juhtudel läks hinnatõus läbi.?

Ettevõte töötas kolmandas kvartalis 95protsendise võimsuse juures, võrreldes aastataguse 88 protsendiga.

Hetkel kuum