• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  UPM-Kymmene kasum peaaegu kolmekordistus

  Kasumit tõstis nii ühekordne tulu kui ka tugevam nõudlus, mis lasi firmal tõsta hindu USA klientidele, vahendas Bloomberg.
  UPM-Kymmene teenis 168 mln euro suuruse kolmanda kvartali kasumi võrreldes aastataguse 57 mln eurose kasumiga. Ettevõtte kasum aktsia kohta kasvas 0,11 eurolt 0,32 eurole. Ettevõtte käive kasvas 2 protsenti, 2,45 mld eurole ning tehastest väljasaadetud toodangu maht koguseliselt 3,4 protsenti.
  Ilma ühekordsete tulude-kuludeta kasvas kasum aktsia kohta 0,12 eurolt 0,19 eurole.
  Euroopas, kus UPM-Kymmenel on pikemaajalised lepingud, plaanib firma tõsta märkimisväärselt hindu tuleval aastal.
  ?Numbrid tulid ootuste ülemisse äärde ning suuri negatiivseid üllatusi polnud,? kommenteeris Mandatum Stockbrokersi analüütik Henry Nurminen. ?Probleemiks on see, et kõrgemad hinnad Euroopas tulevad alles tuleval aastal ja me peame seda ootama.? Ta soovitab aktsiat koguda.
  UPM-Kymmene juhatuse esimees Jussi Pesonen ütles, et kõrgemad kulud nullivad neljandas kvartalis sisse viidava hinnatõusu. Eelmisel kuul süüdistas ta, et kasumeid hoiavad tagasi naftaga seotud kõrgemad kulud. ?Meie sügisene hinnatõus mittelepingulistele klientidele läks ootuspäraselt,? ütles Pesonen. ?Nagu oli oodata, kaotasime me mõned tellimused, kuid enamikul juhtudel läks hinnatõus läbi.?
  Ettevõte töötas kolmandas kvartalis 95protsendise võimsuse juures, võrreldes aastataguse 88 protsendiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.