• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Tartu-Pihkva laevaliiklus võib alata

  Pihkvalased võivad veel tänavu teha Tartusse esimese laevareisi, sest Venemaa transpordiminister andis loa Staro?inetsi piiripunkti avamiseks.

  Tartlaste laev hakkab sõitma kevadel, kuid mitte Pihkva, vaid Staro?inetsini, kirjutab Tartu Postimees.
  «Pihkvalased on pühalikult lubanud veel sel aastal esimese Pihkva-Tartu laevareisi ära teha,» ütles ASi Tartu Sadam poolt Tartu-Pihkva laevaliikluse korraldamisega tegelev Eesti Siseveeteede Arendamise Sihtasutuse juhataja Eero Mikenberg.
  Kui ilmad liiga külmaks ei lähe, võib reis ka teoks saada. «Novembri keskel on Pihkva oblasti kuberneri valimised,» selgitas Mikenberg. «Pihkva-Tartu laevareis on praegusele kubernerile Jevgeni Mihhailovile hea võimalus näidata, mida ta kahe ametiaja jooksul on teinud.»
  Tartu Sadama laevad on selleks aastaks juba dokis. Polaris hakkab Tartu ja Venemaa vahet sõitma tuleva aasta aprillis või mais. Edasi-tagasi laevapileti hinnaks pakkus Mikenberg praegu ligi tuhat krooni. Lisaks tuleb sõitjal soetada Venemaa viisa.
  Nüüd, kus on lahenenud Staro?inetsi piiripunkti probleem, tuleb eestlastel hakata tegelema oma laevade diskrimineerimise lõpetamisega Venemaal.
  Vene seaduste järgi tohivad Vene siseveeteedel sõita ainult oma maa laevad. Seega võib Polaris sõita vaid Staro?inetsisse, sealt Pihkvasse sõidutavad reisijaid Venemaa laevad.
  «Meil tuleb ajutiselt sellega leppida,» ütles Mikenberg. «Muidu hakkavad Pihkva ja Tartu vahet sõitma vaid Vene laevad. Pole ka mõtet oodata, et äkki Venemaa muudab oma seadusi. Kui seda tehaksegi, siis kulub selleks aastaid.»
  Ta lisas, et Eesti laevade Staro?inetsist edasisõitmise lahendamisel ei saa AS Tartu Sadam paraku midagi teha, probleemi võib aidata lahendada vaid Eesti valitsus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.