Soome streik Eesti eksporti ei häiri

17. november 2004, 11:09

Täna hommikul Helsingi sadamasse laienenud Soome bussijuhtide streik, millega liitusid sadamatöölised, ei mõjuta oluliselt kaubavedusid Eesti ja Soome vahel.

Muidu oleks streik meid otseselt puudutanud, kuna veame üle haagiseid ning just haagiseid ei laadita praegu maha, rääkis SP Transiti müügidirektor Tiit Roosve. Kuna aga Tallink meid juba üleeile streigist teavitas, jõudsime ettevalmistused teha. Paneme lihtsalt haagistele autod ette ja midagi seisma ei jää. Ka lisakulud on marginaalsed, ütles Roosve.

DHL Eesti maatranspordi juht Andres Oro ütles, et streik Helsingi sadamas tähendab küll ebamugavust, kuid ei enamat. ?Olime ette informeeritud ja leidsime variante kuidas transport garanteerida,? ütles Oro.

Ka Tallinna Piimatööstuse ekspordijuht Ivo Lätti ütles Äripäevale, et firma tooted lähevad Soome tõrgeteta. Koormad lähevad autodega reisilaevadega üle ning reisilaevu streik ei puuduta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing