23. märts 2005 kell 11:49

Saare Foods lasi esimesed mullid pudelisse

Saarlane.ee vahendab, et senini tavalist joogivett tootnud Saare Foodsi Lümanda veetehas alustas sel nädalal ka gaseeritud vee villimist.

Veetehase tootmisjuht Taivo Esko põhjendas uue toote juurutamist vajadusega konkurentsis püsida. 'Seni konkureerisime oma kitsa sortimendiga kogu veeturul, nüüd püüame gaseeritud veega oma müüki veelgi parandada,' sõnas Esko. Tänavu plaanib ettevõte villida 2,5 miljonit liitrit vett.

Ligi 4 miljoni kroonise käibe juures tootis Saare Foods mullu 2,1 miljonit liitrit pudelivett, mis müüdi kõik maha Eestis. Nii tavalist, gaseeritud kui maitsestatud joogivett hõlmav kohalik veeturg küünib Esko andmeil hinnanguliselt 35 miljoni liitrini aastas. Saare Foodsi turuosaks on 6%. Tavalise joogivee segmendis, mille mahuks on umbes 14 miljonit liitrit aastas, kuulub Saare Foodsile aga ligi viiendik.

Lähiajal läheb Lümandas käima ka uus, täisautomaatne villimisliin, kust hakkavad tulema seni käsitsi täidetud viieliitrised veekanistrid. Kui mõned spetsiifilised seadmed nagu korgimasin ja vee filtertankid välja arvata, on liini detailid ja automaatika kokku pannud veetehase oma töötajad.

Saare Foodsi juhatuses on Krediidiinfo järgi Siiri ja Meelis Lonn. 2003. aastal oli ettevõtte käive 4,2 miljonit krooni ja kasum pisut üle 600 000 krooni. Aasta varem, kui veetootmine käivitus, oli kasum pisut üle 10 000 krooni, käive kaks miljonit krooni. Töötajaid oli firmas 2003. aastal viis inimest.

Investeering gaseerimisseadmetesse ja uue automaatliini ehitusse küündis miljoni kroonini.

Hetkel kuum