ÄP fototoimetus • 21. september 2005 kell 22:00

Agu Laanemets tahab Eestisse luua tõeliselt suure kalaettevõtte

?Kalasektoris ei ole sellist liidrit nagu lihatööstuste osas Rakvere Lihakombinaat, kuid võiks ju olla,? ütles Laanemets, kes kevadest koos oma äripartneri Eduard Kotljaroviga omab lisaks Viru Kalatööstusele ka tööstust Hiiumaal.

Tootmine on Laanemetsa sõnul Hiiumaal jälle käima pandud, töötajaid on saja ringis ning toodetakse sprotte.

?Hetkel on kõik kala võimalik maha müüa ja jääb puudugi,? rääkis Laanemets. Samas nentis Laanemets, et see olukord võib olla ajutine ning sellepärast ei julge ettevõte praegu veel oluliselt töötajaid juurde värvata ja tootmist oluliselt laiendada.

Endiste Dagotari omanikega, Tiit ja Toomas Kõuhknaga, kes Hiiumaal senini kalapüügifirmasid peavad, probleeme pole, aga kala ilmselt nende käest osta ei saa. ?Põhjus sadamamaksus, mis enne oli kalale 25 krooni tonn, nüüd aga 250. See on üsna ühene vihje meile,? tõdes Laanemets.

Autor: ÄP

Hetkel kuum