Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Klaaspudelist loobumine vähendab Coca-Cola brändi eeliseid

  Klaaspudelist loobumise tõttu on Coca-Cola kaotamas Pepsi-Cola ees oma brändi eeliseid.
  BRAND sense uuris tarbija viie meele ja brändingu seoseid, sealhulgas ka kompimismeele jõust turunduses. Ehk siis sellest, kuidas pakendi, käepideme vms disain mõjutab brändilojaalsust.
  Uurimusobjektiks oli Coca-Cola. Uuring tõestas, et me ei maitse kokat mitte oma keelega, vaid kätega, mistõttu on klassikalise kujuga klaaspudel oluliselt tähtsam, kui keegi arvata oskab.
  Enam kui 60% Ameerika ja Suurbritannia tarbijatest eelistab kokat juua klaaspudelist ? lihtsalt sellepärast, et nii on maitsvam. Uuring kinnitab ka, et tegelikku maitseerinevust klaaspudelis ja plekkpurgis oleval kokal pole. Kuid tõstes kumerate vormidega klaaspudeli huultele, oleme veendunud, et see siiski maitseb teisiti.
  Vaatamata tohutule konkurentsieelisele on Coca-Cola Company viimased 10 aastat majanduslikel põhjustel tegelenud kuulsa pudeli poelettidelt ärakorjamisega. USAs pudelis kokakoolat enam osta ei saa. Seega pole üllatav, et üheks suuremaks ekspordiartikliks Mehhiko?USA piiril on klaaspudelites Coke.
  Brändinguekspert ja BRAND sense uuringu autori Martin Lindströmi sõnul on Coca-Cola klaaspudeli turult eemaldamine ilmselt firma üks suurimaid vigu sellel sajandil: ?Viimase ajani oli kokapudeli käes hoidmise tunne oluline osa Coca-Cola brändi kogemusest, BRAND sense uuring näitab aga, et kokakoola on selle unikaalse omaduse kaotanud.?
  60% Ameerika tarbijatest väidab, et pepsi tekitab kõige tugevama kompimiselamuse, kokakoola kohta ütleb sama vaid 55% tarbijaist. Seega koka on tasapisi kaotamas oma brändi eeliseid. On probleeme maitsega, ka punast värvi ei seostata enam vaid kokaga, sest osaliselt on sellele alale tunginud Vodafone. Nüüd aga on kadumas klaaspudel.
  The Chartered Institute of Marketing peab Lindströmi üheks maailma juhtivaks turundusguruks. Lind­ström on konsultant mitmele Fortune 100 firmale, sh Disney, Mars, Pepsi, American Express, Mercedes-Benz, Reuters, Kellogg?s ja Microsoft. Lindström räägib kompimismeele jõust turunduses 8. novembril Tallinnas Radisson SASis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Raadiohommikus: õlletehase uus juht ja värske iduedu
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.