• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pandimärgi olemasolu eest vastutavad joogi tootja ja maaletooja

  Pakendiseaduse kohaselt ei tohi selle aasta 1. oktoobrist alates olla müügil õlut, lahjat alkoholi (etanooli sisaldusega kuni 6%) ja karastusjooke klaas-, plast- ja metallpakendites ilma tagatisraha- ehk pandimärgita. Selle nõudega peavad arvestama nii kõnealuste jookide tootjad, maaletoojad kui ka müügikohtade omanikud.
  Tagatisraha ei kehtestata Eestist välja viidavate jookide, sealhulgas nende jookide pakendile, mida müüakse välisreise tegeva vee- ja õhusõiduki pardal reisijale kaasamüüdavaks kaubaks. Tagatisrahast on vabastatud ka pakendid, mille maht on 3 liitrit või suurem, ja pakendid, mille maht on 0,1 liitrit või väiksem.
  Kui müügikohtadesse on jäänud tagatisrahaga koormatud jooke, mille pakendil puudub pandimärk, siis tuleb need pakendid enne jookide müükilaskmist märgistada, kasutades selleks vastavaid pandimärgi kleebiseid. Esmajärjekorras on see joogi tootja või maaletooja kohustus. Pandimärgi kleebiseid saab osta keskkonnaministri poolt akrediteeritud OÜ-lt Eesti Pandipakend.
  Nõuetekohase märgistuseta kauba müügi eest võib karistada rahatrahviga kuni 50 000 krooni. 1. oktoobrist on sellise sanktsiooni rakendamine võimalik ka tagatisrahaga jookide müügi eest pandimärgita pakendis.
  Autor: Helle Hallik
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
NFT – kuum plokiahela trend – saab oma ETFi
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
USA varahaldur Defiance ETF käivitab Defiance Digital Revolution ETFi, mis hakkab järgima plokiahelaga seotud ettevõtete ja non-fungible token'i (NFT) indeksit.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.