• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV pettus teeb seal raha hoidmise üliriskantseks

  Vene kõnekäänd ütleb: ?? ??????, ?? ??? (pole kinni püütud, pole varas). LHV partner ja investeerimisteenuste osakonna juht Kristjan Lepik ning turustrateeg Oliver Peek olid juba tasku libistamas sadat miljonit krooni (tõsi, kogu summat mitte enda nimel), kui USA väärtpaberijärelevalve nad vahele võttis. Süüdistades pettuses ja siseinfo kasutamises. Ja mitte ainult LHV kaht töötajat ? süüdistus esitati ka LHV-le endale, kelle kontod arestiti.
  Äripäeva arvates võtab iga LHV klient, kes pärast eile ilmsiks tulnud fakte veel oma raha selles investeerimispangas hoiab, teadlikult väga suure riski.
  Ei tasu lasta end eksitada LHV käitumisest, kes üritab ennast juhtunust maksimaalselt distantseerida, korraldades sisejuurdluse ja veeretades kogu süü Lepiku ja Peeki kaela. Ühesõnaga, püüab tõestada avalikkusele, et siseinfo varastamine ja selle enda huvides ärakasutamine ei ole LHVs norm, vaid kahetsusväärne erand.
  Eile Äripäevale oma lapsega poseerinud Kristjan Lepik on lisaks investeerimisteenuste osakonna juhi ametile ka LHV partneri ehk omaniku staatuses. Oliver Peek on LHV turustrateeg. Kas mitte omanikud ei pane paika firma äriplaani, strateegia ja taktika ? kuidas konkurentsis läbi lüüa, kliente võita ja omanikele kasumit teenida?
  Kõigi nende ülesannetega on LHV ka kenasti toime tulnud, aga nüüd on küsimus selles ? milliste vahenditega? Vahenditega, mille eest võidakse USAs vangi panna. Ei saa välistada, et ainult seaduslikult investeerides oleks LHV käekäik olnud vähem muljetavaldav.
  USA väärtpaberijärelevalve süüdistuse kohaselt on LHV töötajad Business Wire süsteemi lahti lastud salajase arvutiprogrammi abil ligi pääsenud vähemalt
  200 USA firma enam kui 360 pressiteatele enne nende avaldamist.See näitab ilmekalt, et tegemist oli info süstemaatilise varastamisega, mis ei saa toimuda paari töötaja omaalgatusena, vaid on ettevõtte äriplaani üheks osaks.
  Mures on põhjust olla eelkõige neil, kes kasutavad LHV erinevaid aktsiatega kauplemise teenuseid. Siin võib musta stsenaariumi kohaselt rahast lihtlabaselt ilma jääda. Muretud ei saa olla ka need LHV kliendid, kes usaldasid oma pensioni teise või kolmanda samba LHV kätesse.
  Kuigi pensionisamba varad on firma muudest varadest eraldatud, võib edaspidi sammaste tulusus väheneda. Kuivõrd LHV investeeris eelkõige USA väärtpaberiturgudele ja kontod on nüüd blokeeritud, siis ei saa nad väärtpaberiportfelle juhtida. Ebaseaduslikul teel omandatu tuleb tagastada, LHV-le võidakse teha soolane trahv, keelata edaspidi USAsse investeerida.
  Kindlasti ei tasuks uutel klien­tidel LHVsse raha viia. Vähemalt seni, kuni selgub kohtuprotsessi tulemus. Ja see, mis LHVst edasi saab.
  LHV juhtum annab hoobi kogu Eesti kiirelt arenevale fondi- ja pensioniturule. Kes ütleb, et mõni teine pank samuti ei käitu? Rääkimata negatiivsest kajastusest, mida Eesti saab välispressis. Meie finantsinspektsioonilt ootaks lõpuks otsustavat käitumist.
  Leidlikkus-Häkkimine-Vahelejäämine? Vastuse annab kohtuprotsess, mille esimene istung algab Ameerika Ühendriikides juba teisipäeval.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Meedialiidu juht: ajakirjanduse käibemaks nulli!
Eesti on jäänud Euroopa kõrgeima käibemaksuga riigiks. Valitsusel oleks aeg kehtestada ajakirjandustoodetele ja raamatutele nullmäär, kirjutab Eesti Meediaettevõtete Liidu juhataja Merle Viirmaa-Treifeldt.
Eesti on jäänud Euroopa kõrgeima käibemaksuga riigiks. Valitsusel oleks aeg kehtestada ajakirjandustoodetele ja raamatutele nullmäär, kirjutab Eesti Meediaettevõtete Liidu juhataja Merle Viirmaa-Treifeldt.
Swedbank tõstis Šiauliai Panga aktsia hinnasihti Tõusuruumi nähakse 34%
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Swedbanki hinnangul on Šiauliai Panka toetamas tugev taustsüsteem ning tulemuste paranemine, mille tõttu tõsteti ka aktsia hinnasihti. Praeguselt tasemelt nähakse aktsiale 33,7 protsenti tõusuruumi.
Meediafirmade TOPi võitja Ekspress Meedia: nii tugev taastumine oli meilegi üllatus
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Eriolukord kogu maailmas pani inimesed usaldusväärset meediat lugema, 2020. aastal kasvas Ekspress Meedia digitellijate arv 55%, mis on kõigi aegade rekordkasv. 2021. aastal on trend on sama tugev olnud.
Leedu pääses Hiina tollisüsteemi tagasi, aga juba tulid uued mured
Detsembri alguses Hiina tollisüsteemist välja arvatud Leedu pääses eile sinna tagasi, nüüd on aga esile kerkinud uued mured, kirjutab väljaanne 15min.
Detsembri alguses Hiina tollisüsteemist välja arvatud Leedu pääses eile sinna tagasi, nüüd on aga esile kerkinud uued mured, kirjutab väljaanne 15min.