Andres Kärssin • 21. november 2005 kell 9:12

Keskfraktsioon toetab kultuuriüritustele 5% käibemaksu

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon toetas täna kultuuriministri ettepanekut kehtestada kõigile kultuuriüritustele ühtlane 5-protsendiline käibemaksumäär.

Keskfraktsiooni hinnangul aitab madalama käibemaksumäära kohaldamine pidurdada edasist piletihinna tõusu ning soodustab mitmekesisemate ja uute kultuuriürituste pakkumist ? seega suureneb tarbija valikuvõimalus.

?Käibemaksudirektiivina? tuntud Euroopa Ühenduse Nõukogu kuues direktiiv annab liikmesriikidele õiguse rakendada kultuuriüritustele ühte või kahte alandatud käibemaksumäära. Direktiivi kohaselt ei tohi maksuvabastuse andmine põhjustada konkursi ilmset moonutamist, seades näiteks käibemaksuga maksustatavad äriühingud ebasoodsasse olukorda.

Euroopa Liidu 25 liikmesriigist koguni 19-s on sellised soodustused kasutusel, märkis fraktsioon oma pressiteates.

Hetkel kuum