Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Minister Reiljani määrus toob kasu väikestele kütusemüüjatele

  Reedel allkirjastatud määrus võimaldab järgneva kolme aasta jooksul Eesti turul müüa kahe erineva väävlisisaldusega diislikütust, seni kehtinud määruse kohaselt oleks uuest aastat tohtinud müüa vaid väga vähese väävlisisaldusega (väävlit 10 milligrammi kilogrammi kohta) diislikütust, mis oleks paljudele väiksematele kütusekaupmeestele pankrotti tähendanud.
  Suurte müüjate sõnul võitsid uuest määrusest väiksemad kütusemüüjad, kes oleks erinevatel hinnangutel 2006. aastal kaotanud vähemalt 100 miljonit krooni. Kaotajateks jäid suured ketid ? Neste, Statoil ja Hydro Texaco, kes olid lootnud väikeste müüjate kadumisega oma turuosa suurendada.
  ?Me oleme praegu natuke sõjas jah,? tunnistas Hydro Texaco Eesti juht Michael Nor­den. ?Meie sõnum on selge ? tuleks jääda väiksema väävlisisaldusega diislikütuse müümise juurde.? Nordeni sõnul on Hydro Texaco praegu läinud üle madalama väävlisisaldusega diisli müümisele, kuid uue määruse tõttu tuleb taas hakata müüma keskkonnale ohtlikumat kütust.
  Miks keskkonnaministeerium otsustas vahetult enne määruse kehtima hakkamist selle ära muuta? Hydro Texaco Eesti müügijuht Olavi Maaring ja haldusjuht Urmas Mark ei välista, et tegemist võis olla väiksemate kütusemüüjate lobitööga. ?Kellega Reiljan jahil käib, ma ei tea,? ütles Mark.
  ?Antud juhul teatud huvigrupid saavutasid selle, mis nad tahtsid,? ütles Neste juht Indrek Kaju. Praegu müüb Neste hulgi ainult väävlivaba kütust ja ka jaamades on diislikütus vahetumas.
  Ühe väiksema hulgimüüja, ASi Jetoil nõukogu liige ja üks omanikest Ando Raud kinnitas, et on ministri allkirjaga rahul. ?Et see nii lahenes, on positiivne ja mõistlik. Kindlasti rahuldab uus määrus meid rohkem kui eelmine,? kinnitas Raud.
  Küsimusele, kui suurt kahju oleks vana määrus neile toonud, vastas Raud: ?Enamiku meie käibest moodustab diislikütuse müük, viimastel kuudel oleme müünud stabiilselt 7?8 miljonit liitrit ning 90% sellest on pärit Venemaalt ja Valgevenest. Eks arvutage ise, aga jah, see oleks meile maksnud väga suure osa turust ja kasumist.?
  Aga kes teil lobitööd tegi? ?Tegime lobitööd kütusemüüjate seas, kes kirjutasid alla pöördumisele, selgitasime tagamaid, see initsiatiiv oli meil küll.? Ühesõnaga, te palusite hinnanguliselt poolel turul oma selja taha koguneda ja ühisele pöördumisele alla kirjutada? ?Me ei pidanud palumagi, nad hakkasid ise küsima, kas nad saame järgmisel aastal ka meilt kütust osta, ma olin sunnitud vastama, et mul ei ole kusagilt pakkumist võtta.?
  Villu Reil­­­jani sõnul võidavad uuest määrusest tarbijad. ?Määrus soosib Eesti elanikke, kellel on võimalik valida, millist diislikütust järgneva kolme aasta jooksul tarbida,? ütles Reiljan eile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.