Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vähelikviidsed aktsiad tõusus

  Tallinna börsi põhinimekirjas tõusid eile vähekaubeldavate aktsiate hinnad eesotsas Harju Elektri ja Tallinna Kaubamaja aktsiatega. Põhinimekirja aktsiatest tõusid kõigi aktsiate hinnad peale Starmani.
  Üldiselt on aktsiad pärast septembri lõppu liikunud kas enam-vähem muutumatuna külgsuunas või langevalt. Seega võib eilne tõus olla pöördepunktiks aktsiate tõusule minekuks. USAs näiteks oodatakse tavapärast aastalõpu rallit, mis seal novembris-detsembris aset peaks leidma.
  Harju Elektri aktsia kallines 3,4 protsenti ning maksis 62,43 krooni (3,99 eurot). Aktsia käive ulatus tagasihoidliku 465 000 kroonini. Vaatasin huvi pärast, kuidas on läinud PKC Groupi aktsial. Teatavasti sai Harju Elekter suurema osa oma kolmanda kvartali puhaskasumist finantstuluna PKC Groupi aktsia hinna tõusust. PKC Groupi aktsia hind on kolmanda kvartali lõpust kukkunud 11%. Seega ei seleta PKC Groupi aktsia käitumine Harju Elektri aktsia käitumist. Usun ise, et Harju Elektri aktsiat peetakse odavaks P/E suhte järgi. Firme aktsia on kõige madalama P/E (hinna ja kasumi) suhtega aktsia Tallinna börsil.
  Tallinna Kaubamaja hind tõusis 2,5%. Kaubamaja kallinemise taga on ilmselt lähenevad pühad. Arvata võib, et teatud osa jõuluvana kinkidest tuleb ka Tallinna Kaubamajast. Samas on konkurents äge ja kõik kaubandusfirmad tahavad aasta kõige magusamast ajast kõige suurema tüki hammustada.
  Suurima käibega oli eile Eesti Telekomi aktsia. Selle aktsia käibe viisid 5,1 miljoni kroonini kaks suurt tehingut. Mõlemas tehingus vahetas omanikku 10 000 aktsiat hinnaga 121,42 krooni. Aktsia sulgemishinnaks jäi siiski 121,57 krooni (7,77 eurot). Eesti Telekom on veel endiselt Tallinna börsi liideraktsia ja paistab, et ostjate ja müüjate vahekord on hetkel tasakaalus. Ilmselt toimub suurem ümberrivistumine pärast Tallinki börsilejõudmist.
  Rohkem kui miljonikroonist käivet näitasid veel Norma, Baltika, Merko Ehituse, Starmani ja Tallinna Vee aktsiad.
 • Hetkel kuum
Kaamose ennustajate argumendid kaovad kui kevadine lumi
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kätte võib olla jõudnud murdepunkt, kus majandus ja turud asuvad tõusuteele, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tänane börsipäev keerleb Föderaalreservi õhtuse otsuse ümber
Tänane börsipäev on kantud õhtusest Föderaalreservi intressimäärade tõstmise otsusest ning sellele eelnevatest-järgnevatest sõnumitest ja sündmustest.
Tänane börsipäev on kantud õhtusest Föderaalreservi intressimäärade tõstmise otsusest ning sellele eelnevatest-järgnevatest sõnumitest ja sündmustest.
EfTENi kinnisvarafond kaotas kasumit, Arakas ootab ebakindluse jätkumist
EfTEN Real Estate Fund III kasvatas eelmisel aastal nii müügitulu kui ka üüritulu, kuid ettevõtte kasum vähenes.
EfTEN Real Estate Fund III kasvatas eelmisel aastal nii müügitulu kui ka üüritulu, kuid ettevõtte kasum vähenes.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Saksamaa asemel uued diilid: Euroopa ostab sõjarelvi hoopis mujalt
Euroopa piiririigid ei usalda enam Saksamaad ning hangivad edaspidi relvi Ameerika Ühendriikidelt ja Lõuna-Korealt.
Euroopa piiririigid ei usalda enam Saksamaad ning hangivad edaspidi relvi Ameerika Ühendriikidelt ja Lõuna-Korealt.
Raadiohommikus lilleärist, pankrottidest ja Ukraina reklaamiturust
Veebruarikuu esimeses raadiohommikus räägime algavast lillemüügi kõrghooajast. Tulekul on sõbrapäev ja naistepäev, mis on lillemüüjate jaoks aasta tippsündmused. Kuidas lillekasvatuse äri on kõrgete energiakuludega toime tulnud ja millised on lillemüügi trendid, arutame Rikets Lillede peaagronoomi Getriin Hermliniga.
Veebruarikuu esimeses raadiohommikus räägime algavast lillemüügi kõrghooajast. Tulekul on sõbrapäev ja naistepäev, mis on lillemüüjate jaoks aasta tippsündmused. Kuidas lillekasvatuse äri on kõrgete energiakuludega toime tulnud ja millised on lillemüügi trendid, arutame Rikets Lillede peaagronoomi Getriin Hermliniga.

Olulisemad uudised

Üle saja Eesti ettevõtja lõksus: Valgevene keelab äri müüa Teiste hulgas Silvano, Helmes, Kaamos
Isegi kui tahta Venemaa sõjas osaleva Valgevene ärist väljuda, siis üle saja Eesti ettevõtja jaoks on see nüüd võimatu. Lukašenka valitsus keelab ebasõbralike riikide välisosanikel firmade osalusi võõrandada.
Isegi kui tahta Venemaa sõjas osaleva Valgevene ärist väljuda, siis üle saja Eesti ettevõtja jaoks on see nüüd võimatu. Lukašenka valitsus keelab ebasõbralike riikide välisosanikel firmade osalusi võõrandada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.