Sirje Niitra • 7 detsember 2005

Jaanuarist hakkab kehtima uus keskkonnatasude seadus

Riigikogu kiitis täna heaks keskkonnatasude seaduse, mis korrigeerib loodusvarade kasutamise ning saasteainete keskkonda viimisega seonduvat.

Vastuvõetud seaduse eesmärkideks on suunata senisest rohkem rakendama keskkonnakaitsemeetmeid, kasutada loodusvarasid säästvamalt ja vähendada keskkonna saastamist, teatas Keskkonnaministeerium.

'Keskkonnatasude seaduse vastuvõtmine on üheks indikaatoriks, mis näitab, et Eesti riigis ikkagi peetakse lugu puhtast keskkonnast ja meie loodusvaradest. See seadus tagab senisest parema keskkonnakaitse, mõjutades ettevõtjaid ja elanikke säästlikumalt toimima ja elama ning annab täiendavat raha avaliku sektori keskkonnakaitse infrastruktuuri nõutaval tasemel väljaarendamiseks,' selgitas keskkonnaminister Villu Reiljan.

Uue seadusega kehtestatakse saastetasud perioodiks 2006-2009. Samaks ajaks kehtestatakse valitsuse määrustega vee erikasutusõiguse tasumäärad ja maavara kaevandamisõiguse tasumäärad. Määruste eelnõud esitatakse valitsusele lähipäevil.

Kutselise kalapüügiõiguse tasumäärad aastaks 2006 on valitsus juba vastu võtnud.

Hetkel kuum