Vene miljardär Potanin tahab Rosbanki Londoni börsile viia

Lisaks ütles Rosbanki tegevjuht Aleksander Popov reedel Moskvas toimunud pressikonverentsil, et Rosbank ei välista sisenemist endise Nõukogude Liidu riikide pangandusturgudele. ?Tegeleme hetkel aktiivselt nende turgude analüüsiga,? ütles ta.

Potanini valdusfirma In­terros kavatseb börsile minekul müüa 15?25 protsenti aktsiatest. Aktsiad on plaanis noteerida nii Vene kui ka Londoni börsil, ütles Popov. Aktsiate müüki hakkavad korraldama tema sõnul Deutsche Bank, HSBC Holdings ja Credit Suisse First Boston. Popovi sõnul on enam kui pooled müüki tulevatest aktsatest uued aktsiad.

?Pank areneb väga kiiresti ja meie seniste aktsionäride abi ei ole piisav panga arengu rahastamiseks,? ütles Popov. Interros on tänavu panka süstinud 300 miljonit dollarit.

Interros kontrollib li­saks­ Rosbankile ka maail­ma suurimat nikli- ja pallaa­diumikaevandajat Norilski Niklit.

Rosbankil on kavas laieneda eraisikute ja väikeettevõtete laenuturule, et saada osa kasvavast nõudlusest Venemaa pangandusturul.

Interros ostis Rosbanki 1998. aastal.

Hetkel kuum