LHV kordas Baltika aktsiale antud ostusoovitust

Lauri Matsulevit? 06. jaanuar 2006, 00:00

Analüüsis seisab, et Äripäevas ilmunud negatiivne artikkel, kus paljud analüütikud viitasid 8-9eurosele hinnasihile, põhjustas teisipäeval laiaulatusliku kasumivõtmise ning aktsia kukkus 4,8%.

"Me usume, et jätkuv tugev jaemüügi kasv koos soodsate laienemisvõimalustega aitab Baltika käivet ja kasumit ülespoole viia. Arvestades suurepärast käibe kasvu, ei pea me ettevõtet liiga kõrgelt hinnatuks. Sellest tulenevalt väidame, et teisipäevane aktsia hinna langus oli õigustamatu, ning kordame ostusoovitust, hinnasihiga 14 eurot," kirjutasid LHV analüütikud.

Eelmise aasta tulemused tulevad LHV hinnangul väga head. "Täna (eile - toim.) avaldas Baltika Leedu tütarettevõte Baltika Lietuva detsembri müügikäibe 23protsendilise kasvu, mis on hea enne kogu grupi detsembrikuu müügi kohta," teatasid LHV analüütikud. Detsembri müügikäibe kasvuks prognoosib LHV 15,9%. "Asjaolu, et Leedu müügikasv ületas meie prognoose, tähendab, et kogu grupi detsembri müügikasv võib tulla prognoosidest kõrgem ning seega mõjutada aktsia hinda positiivselt," leidis LHV analüüsimeeskond.

Eile tõusis Baltika aktsia 4,2 miljoni kroonise käibe juures 3,47%, 195,74 kroonini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing