Rimi ehitab Jürisse Eesti suurima tsentraalköögi

12. jaanuar 2006, 15:32

Täna pandi Jüris nurgakivi Rimi Eesti Food tsentraalköögile, millest kujuneb Eesti suurim köök, ning peakontori laiendusele.

Koguinvesteering ulatub 45 miljoni kroonini, teatas ettevõte pressile. Tsentraalkööki ehitab ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS, selle projekteeris arhitektuuribüroo Siim ja Kreis OÜ.

Laiendustööde käigus lisandub olemasolevale hoonele Jüris ligi 3000 ruutmeetrit pinda.

Rimi tegevdirektori Ruth Laatre sõnul võimaldab üle 1100ruutmeetrine tsentraalköök suurendada tunduvalt Rimi köögi sortimenti ning tootmismahte. 'Uue keskköögiga suudame valmistoiduga varustada kõikide formaatide kauplusi üle Eesti. Köögi ehitus viib tootearenduse uuele tasemele ning tänu mastaabisäästule vähenevad tunduvalt ka tootmiskulud,' ütles Laatre.

Uue köögi planeeritavaks tootmismahuks on 11 tonni valmistoitu päevas, mis jaguneb Säästumarketite ning Rimi hüpermarketite ja supermarketite vahel. Samuti laieneb köögitoodang hotellidele, restoranidele ja toitlustusfirmadele suunatud SuperNetto kauplusesse. Tsentraalköögi rajamine loob mitukümmend uut töökohta. 2006. aasta lõpuks töötab Rimi uues tsentaalköögis 130 töötajat.

Viimase aastaga on Rimi töötajate arv pidevalt kasvanud ning olemasolevad kontoriruumid on jäänud kitsaks. Juunis valmiv kolmekorruseline juurdeehitus võimaldab kõik Rimi Eesti kontoritöötajad ühte majja koondada.

Praegu rendib Rimi Eesti Food Jüris 16 000 ruutmeetri suurust lao- ja kontoripinda kinnisvarafirmalt Fiesta Real Estate. Ka juurdeehitatava hoonekompleksi omanikuks on Fiesta Real Estate.

Rimi plaanib avada tänavu seitse uut kauplust üle Eesti. Kerkib hüpermarket Narva. Juba on sõlmitud lepingud ka 4 Säästumarketi rajamiseks.

Rimi Balticu müügikäive oli mullu 12,625 miljardit krooni, mis tähendab 18,4% kasvu 2004. aastaga võrreldes. Eestis ulatus ettevõtte käive eelmise aasta lõpuks 5,047 miljardi kroonini, mis annab jaekaubandusturul 25%-lise turuosa.

Rimi Baltic opereerib kolmes Balti riigis 172 kauplust, sealhulgas 24 hüpermarketit, 58 supermarketit ja 96 hard-discounterit. Kett annab tööd rohkem kui 9300 inimesele. Eestis on Rimi Baltic"ul kokku 7 hüpermarketit, 6 supermarketit, 48 Säästumarketit ning üks Supernetto cash carry.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing